Iskolánk az idei évben is megszervezte a Mikulásfutást, amikor pár diák a testnevelő tanárukkal elfut az iskolától a kórházig mikulás sapkában, illetve mikulás jelmezben és meglepi az ott betegeskedő gyermekeket Mikulás napjának alkalmából. Az idei évben engem (Árpás Valentin) ért a megtisztelő feladat, hogy kísérjem a diákokat, Pánczél Krisztina tanárnő vette meg a szaloncukrokat és még arra is figyelt, hogy a cukorbeteg, glutén-, laktóz- és egyéb érzékenységgel rendelkező gyermekek véletlen se maradjanak ajándék nélkül. Emellett Horváth Andrásné tanárnő intézkedett, hogy fogadjanak minket a kórház gyermeksebészeti, gyermek- és csecsemőosztályán.

A 9.b osztályból jelentkezett 10 diák, velük futottunk ki nagyszünetben mikulás sapkában, illetve az egyik fiú diák mikulás ruhában. A kórházban már a nővérek vártak ránk, de a gyerekek nem sejtették, hogy jön a mikulás, így sokan nagyon meglepődtek és örültek nekünk. Többen szép verssel vagy énekkel köszöntötték a mikulást, de volt olyan is, aki nagyon meg volt szeppenve és inkább odabújt anyuhoz, de olyan gyermek is volt, aki mindenképpen a mikulás bácsival szeretett volna közös fényképet csinálni. A csecsemő osztályon voltak olyan gyermekek, akiknek mi voltunk az első mikulásai, így mi énekeltünk nekik, hogy ez az alkalom maradandó élmény legyen számukra. A kórháznál már hazafele több gyermek jött szembe velünk és mivel még bőven volt szaloncukrunk, nem akartunk nekik sem csalódást okozni és ők is kaptak meglepetést a mikulástól.

Véleményem szerint nagyon jól sikerült a Mikulás futás, jó volt látni az örömöt a gyerekek arcán, és a diákok is nagyon élvezték. Remélem, az elkövetkezendő években még sokszor lesz rá alkalmunk, hogy részt vehessünk ilyen eseményen, és hogy én is részese lehessek.